Podcast

Marknadssoffan

En podcast om marknadsföring, produktivitet och livet med Erika MacKenzie och Stefan Öberg från Business Reflex.

Lyssna på Spotify, Google Podcast eller Apple Podcast!

Marknadssoffan
 • #016: Spontansnack: Ett avsnitt om kost och hälsa

  Erika och Stefan pratar om hälsa, träning och livet i stort och inte alls om marknadsföring i detta avsnitt. Stefan lyfter felaktigt sig själv som Sverigeledande biolog och Erika ger bra tips på att lura i barn grönsaker

 • #015: Mätning: Varför är det så lätt att hamna i fällan av att fokusera på top-funnel KPI:er?

  Erika och Stefan snackar mätning av konverteringar och hur de tänker kring A/B-tester. Stefan levererar en övergång i världsklass och Erika berättar om sin galna tävlingsinriktning.

 • #014: AI-bedrägerier: Vilka risker uppstår när AI används till deepfake content?

  Erika och Stefan fortsätter prata om AI och hur det explosionsartat börjat används för bedrägerier. Diskussionen övergår till AI-genererade röster, vi får höra vilka Erika och Stefan har för favoritröster och dialekter.

 • #013: Robotvän: Kan nya AI-tjänster bota ensamhet?

  Erika och Stefan är återigen i farten med att ge sina profetior om framtiden med AI, både privat och professionellt. Kommer AI-tjänster ersätta relationer och hur kan vi optimera contentskapande med AI i vår roll som Digitala Marknadsförare?

 • #012: Personalomsättning: Hur får man som företag sina anställda att stanna kvar?

  Erika och Stefan pratar om hur viktigt det är att se om sitt eget hus när det kommer till att de anställda känner att de utvecklas och ges rätt motivation för att vilja stanna kvar. Vilka 3 områden tror Stefan är viktigast för ett företag att utveckla?

 • #011: Content: Hur ska företag konkurrera med individuella kreatörer?

  Erika och Stefan diskuter hur enkelt, billigt och snabbt att producera content det har blivit för alla med en smartphone. Hur ska företag tänka för att konkurrera med allt innehåll som skapas och delas av kreatörer och privatpersoner?

 • #010 – Distansarbete: Ska vi tvinga tillbaka folk till kontoret?

  Erika och Stefan ger sig på att försöka få ordning på huruvida det är mer effektivt att arbeta remote eller på plats. Erikas fördomar kring företagstraditioner bubblar till ytan och Stefan berättar om hur han siade kring distansarbetets påverkan på Sveriges välfärd i början av pandemin.

 • #009 – Back2Office: Hur påverkas produktiviteten när vi går tillbaka till kontoret?

  Erika och Stefan är tillbaka och denna gång diskuterar de över den pågående trenden med återgång till kontoret. Vi dyker in i den växande populariteten av hybrid- eller kontorsbaserat arbete och ställer frågan: Vilka konsekvenser kan detta få? Vi diskuterar hur produktivitet påverkas och hur olika generationer kan se på denna förändring.

 • #008 – Konflikter: Hur ska man hantera konflikter med kunder och kollegor?

  Erika och Stefan hamnar i konflikt… eller okej det är inte alls sant. Men vi pratar om konflikter och konflikthantering på jobbet, både med kollegor och kunder. Hur hanterar man det på bästa vis? Vad är riskerna med diskussioner i skrift och när ska man ses för att prata ut face-to-face?

 • #007 – Föräldrafasaden: Risken med att följa familje-influencers

  Erika och Stefan pratar om sina liv som föräldrar och vikten av att sluta följa influencer-familjer på sociala medier. Stefan berättar om det stora handdukskriget han hade med sin dotter och Erika erkänner varför hon som liten var livrädd för bilar.