Podcast

Marknadssoffan

En podcast om marknadsföring, produktivitet och livet med Erika MacKenzie och Stefan Öberg från Business Reflex.

Lyssna på Spotify, Google Podcast eller Apple Podcast!

Marknadssoffan
 • #12: Personalomsättning: Hur får man som företag sina anställda att stanna kvar?

  Erika och Stefan pratar om hur viktigt det är att se om sitt eget hus när det kommer till att de anställda känner att de utvecklas och ges rätt motivation för att vilja stanna kvar. Vilka 3 områden tror Stefan är viktigast för ett företag att utveckla?

 • #011: Content: Hur ska företag konkurrera med individuella kreatörer?

  Erika och Stefan diskuter hur enkelt, billigt och snabbt att producera content det har blivit för alla med en smartphone. Hur ska företag tänka för att konkurrera med allt innehåll som skapas och delas av kreatörer och privatpersoner?

 • #010 – Distansarbete: Ska vi tvinga tillbaka folk till kontoret?

  Erika och Stefan ger sig på att försöka få ordning på huruvida det är mer effektivt att arbeta remote eller på plats. Erikas fördomar kring företagstraditioner bubblar till ytan och Stefan berättar om hur han siade kring distansarbetets påverkan på Sveriges välfärd i början av pandemin.

 • #009 – Back2Office: Hur påverkas produktiviteten när vi går tillbaka till kontoret?

  Erika och Stefan är tillbaka och denna gång diskuterar de över den pågående trenden med återgång till kontoret. Vi dyker in i den växande populariteten av hybrid- eller kontorsbaserat arbete och ställer frågan: Vilka konsekvenser kan detta få? Vi diskuterar hur produktivitet påverkas och hur olika generationer kan se på denna förändring.

 • #008 – Konflikter: Hur ska man hantera konflikter med kunder och kollegor?

  Erika och Stefan hamnar i konflikt… eller okej det är inte alls sant. Men vi pratar om konflikter och konflikthantering på jobbet, både med kollegor och kunder. Hur hanterar man det på bästa vis? Vad är riskerna med diskussioner i skrift och när ska man ses för att prata ut face-to-face?

 • #007 – Föräldrafasaden: Risken med att följa familje-influencers

  Erika och Stefan pratar om sina liv som föräldrar och vikten av att sluta följa influencer-familjer på sociala medier. Stefan berättar om det stora handdukskriget han hade med sin dotter och Erika erkänner varför hon som liten var livrädd för bilar.

 • #006 – Imposter syndrome: Vi känner oss alla som bedragare ibland

  Erika och Stefan spekulerar kring bakgrunden till imposter syndrome och hur det kan undvikas. Erika ifrågasätter om det räcker att kunna lite om mycket och Stefan slänger sig med fotbollsmetaforer.

 • Marknadssoffan julspecial

  #005 – Nykunder: Vad behövs för att komma igång med marknadsföringen?

  Erika och Stefan pratar om vad de anser vara grundläggande krav för en effektiv digital affärsgenerering. Stefan berättar om hur han blev blåst av en liten finsk gubbe och Erika blev lurad att köpa ved på Meta.

 • #004 – Varumärke: Mer än bara en grafisk profil

  Erika och Stefan diskuterar varför varumärkesarbete ofta hamnar i bakvattnet till fördel för att fokusera på att skapa leads. Erika pratar om effekten av greenwashing och Stefan ger sitt bästa exempel på en genial kampanj som lyfte ett varumärke med ett snuskigt budskap.

 • #003 – ChatGPT: Vad kommer hända när alla använder sig av AI?

  Erika och Stefan leker AI-professorer och ger sina bästa tips på hur AI kan användas inom marknadsföring och i privatlivet. Stefan ger sin profetia om vad som händer när AI blir alltför bra och Erika lägger fram sina tankar om varumärkets roll i framtiden.