Hubspot

Vad är CRM-marknadsföring?

Anders Hermansson

Publicerad 17 August 2023

Anders Hermansson

Publicerad 17 August 2023

crm-marknadsföring

CRM-marknadsföring, även känt som Customer Relationship Management-marknadsföring, är en strategi som fokuserar på att bygga och förbättra relationen med befintliga och potentiella kunder genom användning av CRM-verktyg och tekniker. Målet med CRM-marknadsföring är att skapa en djupare förståelse för kundernas behov och preferenser för att kunna leverera mer relevant och anpassad kommunikation och erbjudanden.

HubSpot – Integrering av CRM i marknadsföring och kundrelationer

HubSpot är en plattform som erbjuder en integrerad CRM-lösning för marknadsföring, försäljning och kundtjänst. När det gäller CRM-marknadsföring kan HubSpot hjälpa till på följande sätt:

Målinriktad och segmenterad kommunikation

Genom att använda HubSpots CRM kan du samla in och organisera kunddata på ett strukturerat sätt. Det gör det möjligt att segmentera din kundbas baserat på olika kriterier, som demografiska data, beteende och köphistorik. Med den här informationen kan du skapa mer relevanta och anpassade marknadsföringskampanjer som tilltalar specifika segment av din kundbas.

Leadshantering och automatisering

HubSpot CRM erbjuder funktioner för att hantera leads och automatisera marknadsföringskampanjer. Genom att använda verktyg som e-postautomation och workflow-automatisering kan du skapa personliga och tidsbesparande marknadsföringsflöden för att engagera och konvertera dina leads.

Analys och rapportering

HubSpot ger dig möjlighet att mäta och analysera resultatet av dina marknadsföringsinsatser. Du kan spåra viktiga KPI:er, som konverteringsgrad, kundvärdet och ROI, och använda dessa insikter för att optimera dina marknadsföringsstrategier och kampanjer.

Kundtjänst och support

HubSpot CRM inkluderar även funktioner för att hantera kundtjänst och support. Genom att använda dessa funktioner kan du skapa en sömlös och enhetlig kundupplevelse genom hela kundresan och bygga starka kundrelationer.

HubSpot CRM-marknadsföring för starka och långvariga relationer

Sammanfattningsvis kan HubSpot inkluderas i CRM-marknadsföring genom att erbjuda en kraftfull CRM-lösning som hjälper till att organisera och hantera kunddata, automatisera marknadsföringsflöden och leverera relevant kommunikation och support. Genom att använda HubSpot kan du bygga starka och långvariga relationer med dina kunder och optimera din marknadsföringsstrategi för att nå bättre resultat.

Behöver du hjälp med att välja rätt CRM?

Se hur vi kan hjälpa dig här eller kontakta oss direkt.

Mer effekt av investeringar i sälj och marknad

Så får du maximal effekt av dina investeringar i sälj och marknad.

ON-DEMAND WEBINAR

Fyll i formuläret för att titta eller läs mer om webinaret här

Dela den här artikeln

Inlägg i samma kategori

 • Vad är ett CRM system?

  Hubspot

  Vad är ett CRM-system? En guide till att integrera HubSpot som ditt CRM-verktyg

  Vad är ett CRM-system? En guide till att integrera HubSpot som ditt CRM-verktyg

 • Hubspot vs Salesforce

  Hubspot

  HubSpot vs Salesforce – Vilket verktyg är bäst?

  HubSpot vs Salesforce – Vilket verktyg är bäst?

Vill du skapa digital tillväxt med effektiv försäljning?

Vår passion är att hjälpa B2B-företag växa med rätt affärer. Kontakta oss så går vi igenom hur er transformationsresa kan se ut – helt kostnadsfritt!