Våra tjänster – Marketing Automation

Marketing Automation
effektiviserar din kommunikation.

Lead nurturing, rapportering, spårning, påminnelser, lead scoring – listan på vad som går att automatisera är lång. Men en utarbetad marketing automation strategi och uppsättning sparar inte bara tid, du kan även producera personlig och relevant kommunikation i stor skala.

Personalisering

Workflows

Leads

Lead scoring

MA system

Vad är marketing automation?

Ett vanligt missförstånd är att marketing automation är lika med automatisering av e-postmarknadsföring. Visst, e-post går att automatisera – men marketing automation är väldigt mycket mer än så! Marketing automation är en process som använder teknik för att automatisera marknadsföringsaktiviteter. Med rätt uppsättning kan du vårda dina kundrelationer och leverera anpassade meddelanden till dina potentiella kunder för att hjälpa dem att ta ett köpbeslut.

marketing automation
Marketing Automation

Hur kommer du igång med marketing automation?

Marketing automation ställer nya krav på oss som marknadsförare. Det gäller att ha bra kunskaper i ett (eller flera) MA-system och känna sig bekväm med de tekniska bitarna. Ett system som Hubspot skapar förutsättningar för marketing automation, men du behöver fortfarande personer som roddar och sätter upp processerna. Det finns nämligen inte en magisk knapp för “start”. Det är här Business Reflex kommer in.

Vi kan ditt Marketing Automation system och sköter det operativa arbetet.

Hubspot, Constant Contact, Pardot, Upsales, MS Dynamics, Symplify, Apsis m fl. – Det finns en hel del system att välja mellan och det är lätt att bli förvirrad. Vi är såklart Hubspots största fans (och även stoltaste partner). Men som tur är har våra konsulter på Business Reflex kunskap i många av systemen och kan därför hjälpa till – oavsett vilket system du har/väljer. Sköta uppsättningen och det operativa arbetet, samt utbilda personal – vi ser till att stötta där du behöver oss. Och självklart, har du inget MA system så hjälper vi mer än gärna till att guida dig i djungeln!

CRM och MA system

Hur jobbar Business Reflex med Marketing Automation?

Som du förstått finns en hel radda av marknadsföringsaktiviteter som går att automatisera. Därför är det viktigt att först reda ut vilka aktiviteter som är aktuella att automatisera för just dig. Dina behov kommer att indikera vilket system vi behöver för att kunna sköta maskineriet.

Marketing automation projekt

Behovsanalys

Som du förstått finns en hel radda av marknadsföringsaktiviteter som går att automatisera. Därför är det viktigt att först reda ut vilka aktviteter som är aktuella att automatisera för just dig. Dina behov kommer att indikera vilket system vi behöver för att kunna sköta maskineriet.

Uppsättning av MA system

Har du inte ett system på plats redan hjälper vi dig med implementationen och den tekniska uppsättningen som krävs för att systemet ska kunna göra sitt underverk. Har du däremot ett system på plats, ser vi till att anpassa det till dina behov och våra gemensamma planer och strategier. Vi är partners med några av de främsta systemen, bl.a Hubspot, Constant Contact och Act-on.

Underhåll

Marketing automation är sällan någonting man blir “klar” med, utan det är ett arbete som fortgår och kräver sitt underhåll. Business Reflex lämnar inte våra partners i sticket utan vi hjälper dig med det operativa arbetet att sköta systemet och sätta upp nya automatiseringar vid behov.

Berätta om dina utmaningar!

Börja er tillväxtresa genom att boka ett möte med oss. Vi älskar utmaningar och ser fram emot att hitta bästa lösningen för att du ska kunna nå dina mål!

Anders Lars

Vad säger våra kunder?

Bred och gedigen kunskap

Webbdesign, webbutveckling, CRM-migrering med Hubspot

Efter en noggrann urvalsprocess valde vi att arbeta med Business Reflex. Deras arbetsprocesser gjorde det enkelt att följa framstegen och underlättade teamarbetet mellan oss. Uppgifter löstes alltid enligt deadlines och med tillfredställande resultat. Vi rekommenderar varmt Business Reflex för liknande uppdrag!

Henrik Ericsson Nodinite

Henrik Ericsson
Nodinite

Komplett transformering inom tre månader

CRM-implementering, samordning av försäljning och marknadsföring, HubSpot-onboarding

Vi inledde samarbetet i november 2021 med målet att gå från traditionell försäljning i Excel till ett fullt implementerat CRM för alla säljare. Vi uppskattar Business Reflex förmåga att förstå och anpassa sig till våra mål, deras vägledning med relevanta produkter baserade på våra mål och budget, stödjande kunskap för försäljningsledning, utbildning och stöd till våra säljare i en kreativ och produktiv miljö. Vi är mycket nöjda med resultaten i denna första fas!

Emil Danielsson
Klimator