Case

Varumärkesplattform och ny webb
ClimaCheck

Projektdetaljer

Plats

Stockholm

Bransch

Energioptimering av HVACR-system

Kategori

Bygga varumärke
Webbutveckling

ClimaCheck är en framstående clean-tech företag med en prisbelönt lösning som optimerar energiförbrukningen i luftkonditionerings-, kyl- och värmepumpssystem. Deras metodik erbjuder 10-30% energibesparingar samtidigt som den förbättrar anläggningarnas tillförlitlighet, minskar slitaget på utrustning och sänker driftskostnaderna. Denna innovativa teknik hade potentialen att revolutionera klimatkontrollbranschen, men ClimaCheck stod inför en rad utmaningar när det kom till att effektivt kommunicera och marknadsföra sin lösning.

Utmaningar inom marknadsföring och kommunikation

ClimaCheck ställdes inför flera utmaningar på sin resa att marknadsföra sin energieffektiva lösning. Trots deras banbrytande teknologi och bevisade resultat, hade de svårt att nå ut till sina målgrupper och förklara fördelarna med sin metod. Deras tidigare varumärkesidentitet saknade en modern framtoning som kunde konkurrera i den konkurrensutsatta marknaden. Dessutom var det nödvändigt att nå en målgrupp av både tekniska beslutsfattare och de som hade mindre teknisk kompetens, vilket krävde en mångsidig strategi. ClimaCheck vände sig till Business Reflex för att hjälpa dem lösa dessa utmaningar och skapa en starkare online-närvaro.

Varumärkesplattform och webbplats med E-handelsfunktioner

Business Reflex klev in med en helhetslösning som började med utvecklingen av en ny varumärkesplattform för ClimaCheck. Detta inkluderade en tydlig och sammanhängande budskapsstrategi som fokuserade på att förklara fördelarna med deras lösning på ett lättförståeligt sätt. Den nya grafiska profilen förstärkte varumärkets moderna framtoning och konkurrenskraft.

I nästa steg utvecklades en ny webbplats med e-handelsfunktioner. Denna webbplats utformades för att adressera både tekniska beslutsfattare och mindre tekniskt kunniga användare genom att erbjuda tydlig och tillgänglig information om ClimaCheck's lösning. Webbplatsens användarupplevelse (UX) optimerades noggrant för att säkerställa att besökarna stannade längre och enkelt kunde ta till sig informationen. SEO-optimering förbättrade webbplatsens synlighet på sökmotorer och etablerade ClimaCheck som en auktoritet inom branschen. Tydliga “call to actions” (CTA) och förbättrad produktinformation på webbplatsen vägledde besökarna mot önskade handlingar, såsom att bli leads och kunder.

Signifikant ökning av leadgenerering och resultat

Genom den nyligen införda varumärkesplattformen och den nya webbplatsen lyckades ClimaCheck förbättra sin online-närvaro. Besökare fick en webbplats som var enkel att navigera och erbjöd rikligt med relevant information om aktuella lösningar. Genomsnittlig leadgenerering ökade markant, och ClimaCheck uppnådde en ökning på drygt 100% i nya leads per månad. 

ClimaCheck och Business Reflex har tillsammans framgångsrikt transformerat ClimaCheck's online-närvaro och hjälpt dem nå sina målgrupper mer effektivt. Med ökad synlighet och en starkare varumärkesidentitet är ClimaCheck redo att fortsätta revolutionera klimatkontrollbranschen.

  • Ökad konkurrenskraft genom ny varumärkesplattform

  • Genomsnitt på drygt 100% ökning av nya leads per månad

  • Förbättrad användarupplevelse på webbplatsen

  • Ökad synlighet på sökmotorer

Kontakta oss så berättar vi mer om våra tjänster!

Börja er tillväxtresa digitalt genom att boka ett möte med någon av våra grundare Anders och Lars.

Se flera kundcase

  • Artvise – Varumärkesbyggande och leadsgenerering

  • Prover Technology – Digital marknadsavdelning och webb