Hubspot

Vad kostar HubSpot? En djupdykning i HubSpots prissättning

Anders Hermansson

Publicerad 17 August 2023

Anders Hermansson

Publicerad 17 August 2023

Vad kostar Hubspot?

HubSpot är en populär plattform för inbound marketing, försäljning och kundservice. Men vad kostar HubSpot egentligen? I det här inlägget kommer vi att undersöka de olika prisplanerna för HubSpot och vad du får för pengarna. Vi går igenom prismodellen för de tre största delarna, eller “Hubs” som HubSpot kallar dem. Det finns fler funktioner som Operations Hub och CMS men dessa är inte med här.

Nedan nämner vi en del priser, de kan ändras när som helst så var noga med att kolla de senaste priserna på HubSpots hemsida eller kontakta oss så hjälper vi dig.

HubSpot CRM: Gratis att börja med

För de som är nya till HubSpot, erbjuder företaget en gratis CRM-lösning. Detta är en bra startpunkt för små företag eller de som bara vill testa plattformen. Med gratisversionen kan du hantera upp till 1 miljon kontakter, spåra kundinteraktioner och skapa anpassade rapporter. Men för mer avancerade funktioner kan du behöva uppgradera till en betald plan.

Hur långt är avtalet?

Man tecknar alltid 12 månaders avtal och kan välja att betala allt i förskott. Då får man 10% lägre pris än om man betalar månad för månad. Men oavsett det är avtalslängden 12 månader och förnyas automatiskt med 12 månader om man inte säger upp avtalet.

HubSpot Marketing Hub: Prisplaner och funktioner

HubSpot Marketing Hub är där du kommer att hitta de flesta av HubSpots kraftfulla marknadsföringsverktyg. Priserna för Marketing Hub varierar beroende på dina behov och företagets storlek.

 • Starter planen börjar på 450 kr per månad och inkluderar grundläggande e-postmarknadsföring och leadgenerering.
 • Professional planen börjar på 8000 kr per månad och inkluderar allt i Starter planen plus saker som SEO-verktyg, sociala medieverktyg och automatiserad marknadsföring.
 • Enterprise planen börjar på 32000 kr per månad och inkluderar allt i Professional planen plus avancerade rapporteringsverktyg och teamhanteringsfunktioner.

Man betalar för antal så kallade Marketing Contacts man har i databasen. Som nämns ovan kan man ha upp till 1 miljon kontakter i sin databas. Men för att man ska kunna göra e-postutskick eller bygga annonsmålgrupper med kontaktater så behöver de vara något HubSpot kallar för “Marketing contacts”. Ju fler Marketing Contacts du har desto mer får du betala.

Man betalar alltså inte per användare när det gäller Marketing Hub. Alla kan få tillgång till marknadsfunktionerna på den nivå man köpt, Starter, Professional eller Enterprise.

HubSpot Sales Hub: Prisplaner och funktioner

HubSpot Sales Hub är en annan viktig del av HubSpots plattform. Precis som med Marketing Hub, finns det olika prisplaner beroende på dina behov.

 • Starter planen börjar på 450 kr per månad och inkluderar grundläggande försäljningsverktyg som e-postspårning och schemaläggning.
 • Professional planen börjar på 4000 kr per månad och inkluderar allt i Starter planen plus saker som automatiserad försäljning och anpassade rapporter.
 • Enterprise planen börjar på 12000 kr per månad och inkluderar allt i Professional planen plus avancerade funktioner som försäljningsprognoser och teamhanteringsverktyg.

HubSpot Sales Hub licensieras per användare. Alla användare har tillgång till kundinformationen, men de personer som behöver mer avancerad säljfunktioner behöver en Sales Hub licens. Så tänk en licens per säljare som tumregel.

HubSpot Service Hub: Prisplaner och funktioner

Slutligen erbjuder HubSpot Service Hub verktyg för att hjälpa företag att ge utmärkt kundservice. Precis som med de andra Hubsen, finns det olika prisplaner beroende på dina behov.

 • Starter planen börjar på 450 kr per månad och inkluderar grundläggande kundserviceverktyg som livechatt och e-postticketing.
 • Professional planen börjar på 4000 kr per månad och inkluderar allt i Starter planen plus saker som kunskapsbas och kundfeedback.
 • Enterprise planen börjar på 12000 kr per månad och inkluderar allt i Professional planen plus avancerade funktioner som kundserviceautomatisering och teamhanteringsverktyg.

Service Hub licensieras på samma sätt som Sales Hub, alltså per användare som behöver de mer avancerade funktionerna. Så tänk en licens per customer success person som tumregel.

Vilken nivå behöver jag?

Om man ska använda HubSpot och få ut värdet av system kan vi bara rekommendera att man går på Professional nivån. Starter ger bara de basala delarna för att kunna spara kundinformation på ett gemensamt ställe. Den stora nyttan med HubSpot ligger i att automatisera flöden (Läs mer om marketing automation här) och då behöver man Professional. Ett tips är att mixa nivåerna för att passa dina förutsättningar bäst och t.ex. välja Starter på Sales Hub och Professional på Marketing.

Sammanfattning: Vad kostar HubSpot?

Så, vad kostar HubSpot? Svaret beror på dina specifika behov och vilka funktioner du vill ha tillgång till. För små företag eller de som bara vill prova plattformen, kan den gratis CRM-lösningen vara ett bra ställe att börja. Men för större företag eller de som behöver mer avancerade verktyg, kan priserna variera från 450 kr till 32000 kr per månad. Oavsett vad, erbjuder HubSpot en mängd kraftfulla verktyg för att hjälpa ditt företag att växa och lyckas.

HubSpot ger rabatter

HubSpot vill gärna att du ska använda alla deras Hubar. Därför ger de generösa rabatter om man köper hela paketet. Det kan variera över tid. Men en regel som har gällt länge är följande: Det är billigare att köpa hela sviten än att köpa tre hubar separat även om du inte kommer använda alla funktioner. Så om du ska köpa Marketing Hub, Sales Hub och Service Hub, är det alltså billigare att köpa alla funktioner.

Vad kostar det förutom licensen?

Du får räkna med en uppstartskostnad när du ska komma igång med Professional eller Enterprise. HubSpot tar ca 3000EUR för onboarding av Marketing Professional. För de pengarna får du en projektledare från HubSpot som kommer guida dig till hjälpartiklar och projektplaner. Men du får göra arbetet själv. Du kan även använda dig av en partner för att komma igång och slippa betala 3000EUR till HubSpot. Det kommer troligen kosta ungefär samma pengar att använda en partner men då gör de jobbet med att sätta upp systemet åt dig. Vi på Business Reflex är partners till Hubspot kan hjälpa dig efter dina specifika behov och förutsättningar. Kontakta oss här.

Räkna ut ditt pris

HubSpot har en priskalkylator där man kan se vad de olika standardpaket kostar. Där kan du även plocka ihop egna paket som stämmer med dina behov. Förbered dig genom att ha svar på följande frågor:

 • Hur många kontakter kommer jag ha i min databas och göra epostutskick till närmaste året?
 • Hur många säljare är vi?
 • Hur många är vi på kundservice?

Huvudfrågan är såklart vilka Hubar du behöver och vilken nivå du klarar dig med. Det kan vara en klurig fråga. Kontakta oss gärna så kan vi hjälpa dig komma fram till rätt svar.

En byrå
att växa med.

Från mindre marknadsinsatser till en fullskalig marknadsavdelning. Våra paket täcker de behov du har för din digitala marknadsföring.

Ring: 08-703 25 40
eller läs mer om våra:

Dela den här artikeln

Inlägg i samma kategori

 • Tänk på detta när du ska investera i ett CRM-system

  Hubspot

  Tänk på detta när du ska investera i ett CRM-system

  Tänk på detta när du ska investera i ett CRM-system

 • Digital Marknadsföring, Hubspot

  Stärk varumärket med HubSpot AI Power Tools

  Stärk varumärket med HubSpot AI Power Tools

Låt oss hitta bästa lösningen för dig.

Boka ett kort möte med en av våra marknadsexperter.