Bygga varumärke

Thought Leader Ads på LinkedIn: Ny Era för Personliga Varumärken

Mathias Söder

Publicerad 16 November 2023

Mathias Söder

Publicerad 16 November 2023

I en digital värld präglad av ständig konkurrens står små och mellanstora B2B-företag inför en betydande utmaning: hur kan de skapa en unik identitet och sticka ut i bruset?

För dem som letar efter en lösning på detta dilemma kan LinkedIns senaste innovation, ‘Thought Leader Ads’, vara den efterlängtade nyckeln till att inte bara synas utan också bli en pålitlig auktoritet inom sin bransch.

Vad är Thought Leader Ads?

Det är LinkedIns nyaste annonsformat som ger företag möjlighet att sponsra sina anställdas organiska inlägg på Linkedin. Föreställ dig att kunna ge extra-exponering åt en artikel skriven av din produktchef eller ett inlägg från din VD:s personliga LinkedIn-profil. Detta bygger trovärdighet hos både anställda och företag, och är ett recept för effektiv spridning.

Varför detta är en game changer

 • Ökad trovärdighet: Personliga avsändare uppfattas oftast som mer genuina. Ditt varumärke kan dra nytta av detta genom att koppla ihop företagets meddelande med en mänsklig röst
 • Högre engagemang: Data visar att personliga konton genererar högre engagemang än företagssidor på LinkedIn. Detta är en grund till varför Thought Leader Ads är ett bra annonsformat att nyttja. Ökad trovärdighet + Effektiv spridning = Sant
 • Positionering av tankeledare: Detta format ger en plattform för ditt företags nyckelpersoner att positionera sig som experter i branschen. Bygg trovärdiga anställda och företagets trovärdighet skjuter till skyarna.

Gör det rätt – tips för effektiv thought leadership på LinkedIn

 • Var äkta: Människor känner igen och värdesätter äkthet. Se till att ditt innehåll reflekterar det.
 • Bidra med värde: Gå utöver företagsnyheter. Ge dina läsare verkliga insikter och lösningar på deras problem. Detta kan vara allt ifrån enkla problem till vardags men också knepiga problem för specifika situationer.
 • Var proaktiv: Dela branschens nyheter och insikter snabbt för att positionera ditt varumärke som en ledare.

Några viktiga detaljer att tänka på

Innan du dyker in i Thought Leader Ads, kom ihåg att det finns några regler att följa. Exempelvis, du kan endast sponsra inlägg med specifika mål och personen vars inlägg du sponsrar måste vara anställd av ditt företag.

Vill du veta mer?

Om du är nyfiken på hur Thought Leader Ads kan nyttjas i din marknadsföringsstrategi, kontakta oss på Business Reflex för en djupare diskussion!

En byrå
att växa med.

Från mindre marknadsinsatser till en fullskalig marknadsavdelning. Våra paket täcker de behov du har för din digitala marknadsföring.

Ring: 08-703 25 40
eller läs mer om våra:

Dela den här artikeln

Inlägg i samma kategori

 • Varumärkeskännedom

  Bygga varumärke

  Varumärkeskännedom inom B2B – allt du behöver veta

  Varumärkeskännedom inom B2B – allt du behöver veta

 • Bygga varumärke

  Vikten av att lägga tid på att utveckla ditt varumärke

  Vikten av att lägga tid på att utveckla ditt varumärke

Låt oss hitta bästa lösningen för dig.

Boka ett kort möte med en av våra marknadsexperter.