Våra tjänster – Videoproduktion

Videoproduktion som engagerar och skapar lojalitet

För att lyfta er digitala marknadsföring till nästa nivå är videoproduktion ett bra val. Ibland behöver man bara förmedla sitt erbjudande, men video kan även vara en större del av er marknadsföringsstrategi.

Reklamfilm & annonsvideo

Explainervideo

Social video

Webinar

Eventvideo

Säg det med en video

För att nå ut med ett budskap finns det få medium som är lika engagerande som video. Vill du lyfta din produkt eller förklara din lösning? Kanske vill du förmedla dina värderingar eller din vision? Det är bra anledningar till att investera i en videoproduktion!

Video kan även ha en psykologisk effekt: att ge tittaren ett starkare tillit till ditt varumärke. En högkvalitativ videoproduktion visar att du tror på ditt varumärke och är villig att investera i det.

Content marketing
videoproduktion

Fungerar video för SEO?

Undersökningar visar att video dyker upp i resultaten hos sökmotorer som Google och Bing vid mellan 40-50% av alla sökningar. Sociala mediekanaler har också sökmotorer och på Youtube är det möjligt att dela in en video i kapitel med sökbara titlar. Utöver det visar webbsidor med videoinnehåll ökad genomsnittlig engagemangstid från användare, vilket i sin tur kan förbättra sidans placering i sökmotorer.

Hur ser en videoproduktion ut med Business Reflex?

För oss är det viktigt att en videoproduktion skapar maximalt värde för er, vare sig syftet är att bygga varumärke eller generera leads.

video produktion

Manus & storyboard

För att ni ska få en video som motsvarar era förväntningar är det bra att börja med ett gediget förarbete. Dels för att tidigt kunna ta beslut om innehållet, men även för att produktionen ska gå så smidigt som möjligt.

Inspelning & videoproduktion

Vi filmar, tar fram animationer i 2D och 3D, spelar in talarröst och mycket mer – beroende typ av videoproduktion. Under klippningen gör vi det mesta av videon, ser till att den flyter på bra och att den fyller sitt syfte.

Efterarbete & leverans

För att tydligt få fram ert budskap ser vi till att ljudet är balanserat, samt lägger in eventuella undertexter och Call To Actions. Vid leverans sätter vi även upp annonser och publicerar på webb eller i sociala medier.

Videoproduktion kan se olika ut – här är några vanliga projekt

Reklamfilm / Annonsvideo

Även om den klassiska TV-reklamen har sin storhetstid i backspegeln är reklamfilm på digitala plattformar högst relevant. Själva videoproduktionen kan se likadan ut, men eftersom digital annonsering har en lägre ingångskostnad blir det mer rimligt att producera video i andra prisklasser än tidigare.

Generellt är annonsvideo bättre för att skapa varumärkeskännedom än att generera leads. Det finns argument för att ett lead från en videoannons är varmare och mer engagerat än ett från en textannons.

Explainervideo

En explainervideo hjälper tittaren att förstå värdet av er produkt eller lösning. Den kan på ett enkelt sätt förklara problemet ni löser och hur det förhåller sig till andra lösningar.

Tanken är att utbilda tittaren på ett visuellt iögonfallande, samt lättillgängligt vis. Även om man kan gå djupt in i ett ämne är den vanligaste användningen av en explainervideo att göra någonting komplext lättförståeligt.

Social video

Den största styrkan i att använda social videomarknadsföring är det faktum att tittare kan knyta an till personen i videon. Genom att visa sin kunskap och personlighet bygger man både tillit och engagemang på samma gång.

Ett typiskt exempel på bra användning av social video är en säljare som delar sina personliga tankar och perspektiv om aktuella ämnen. Det kan göra att tittaren redan är linjerad med säljaren innan ett eventuellt säljmöte.

Webinar, videopodcast & eventvideo

Dessa är fantastiska verktyg för att bygga förtroende. Beroende på innehållet och hur man distruberar dem kan de även vara väldigt användbara för leadsgenerering. Alla tre former gör sig vanligtvis bra för att extrahera många små klipp (snippets) att dela på sociala medier. Det gör att man med en videoproduktion kan slå flera flugor i en smäll.

Några av våra tidigare projekt

  • Artvise – Varumärkesbyggande och leadsgenerering

  • Engineering a safer world

    Prover Technology – Digital marknadsavdelning och webb

Berätta om dina utmaningar!

Börja er tillväxtresa genom att boka ett möte med oss. Vi älskar utmaningar och ser fram emot att hitta bästa lösningen för att du ska kunna nå dina mål!

Anders Lars