Nytt smart drag av LinkedIn – LinkedIn Elevate

LinkedIn har annonserat att de kommer lansera en ny produkt som heter LinkedIn Elevate. Efter att ha studerat vad det handlar om är jag övertygad om att detta är ett smart drag av LinkedIn. För att bli framgångsrik när man jobbar med säljmetoden Social Selling är det i grunden 5 steg som är viktiga att kunna hantera.

5 steg för framgångsrik Social Selling

5 steg för framgångsrik Social Selling

  1. Till att börja med behöver du bygga en digital profil som blir grunden i ditt digitala varumärke.
  2. Att utveckla ett strukturerat digitalt nätverk är nästa naturliga steg.
  3. För att kunna bidra behöver du relevant information/content som du kan dela med ditt nätverk eller nyttja för att skapa intresse för att få nya personer att vara med i ditt nätverk.
  4. Nu kan du sprida dina tankar och ideér och där med skapa intresse för att sedan i nästa steg kunna hjälpa potentiella köpare framåt på en köpresa.
  5. Till slut konverterar du intresse till en säljprocess och affär.

LinkedIn har mycket funktionalitet i alla dessa steg men det har saknats verktyg för att kunna sammanställa content på ett effektivt sätt. Det finns många sätt att hitta content via LinkedIn men det har inte alltid varit effektivt att jobba med utan man har fått komplettera med andra externa verktyg så som t.ex Feedly som jag själv nyttjar.

När du jobbar med Social Selling är källorna till content en kombination av ditt bolags content, ditt eget content och andras externa content. Delning görs oftast så att man delar 4 gånger andras content och 1 gång sitt eget samt 1 gång information om mitt erbjudande för att bästa effektivitet ska kunna uppnås. Det skapar ett stort behov av att effektivt kunna hitta och sammanställa andras content som är relevant för mina köparen snabbt och smidigt.

När man jobbar med dessa verktyg för att följa och sammanställa relevant content är det naturligt att delning och spridning görs direkt från det användargränssnittet i stället för att man behöver gå över till specifika funktioner för att dela. LinkedIn Elevate hanterar detta och skapar där med mindre behov av att nyttja delningsprogram som te.x Bufferapp som jag själv nyttjar.

Enligt LinkedIn kommer LinkedIn Elevate att lanseras i Q3. Det återstår att se hur de kommer ta betalat för funktionen.

Vad gör jag för att komma vidare?

Är du intresserad av Social Selling men inte har börjat jobba med det i vardagen erbjuder Business Reflex en endags standard utbildning. Du hittar mer information här.  Du kan också studera vårt White Paper och Social Selling.

By | 2015-04-22T07:56:33+00:00 april 22nd, 2015|Marknadsföringstaktik, Social selling|