Project Description

Gordon Delivery

Business Reflex blev det naturliga valet för Gordon Delivery, en startup i logistikbranschen med höga tillväxtambitioner.

Gordon Delivery levererar kylvaror inom detaljhandeln för företag som Axfood, Coop och Ica. Med en omsättning på 19 miljoner fanns ett stort behov av kompetens inom digital marknadsföring för att kunna ta nästa steg. Att hitta rätt personal som både har operationell och strategisk kompetens var inte lätt. Valet föll därför på Business Reflex.

Själva strukturen för samarbetet stämde väl överens med våra förväntningar. Vi hade däremot inte räknat med det engagemang och den spetskompetens kring processer och flöden som Business Reflex har visat upp. Det är något som vi verkligen värderar högt.
-Ali Ghoce, VD och medgrundare, Gordon Delivery

Uppdraget

– Jag fick ett tips av Henrik Larsson som är en nära vän till mig. Business Reflex koncept passade oss väldigt bra, att få in flera kompetenser från samma bolag till en fast kostnad, säger Ali Ghoce, VD och medgrundare på Gordon Delivery.

Fokusområden

  • Varumärkesbygge och PR

  • Marknads- och webbstrategi

  • Webbutveckling och SEO

  • Skapa leads för rekrytering

  • En förbättrad rekryteringsprocess

Inledningsvis handlade mycket om att sätta upp en struktur och koppla samman Business Reflex beprövade arbetsmetoder utifrån Gordon Deliverys affärsmål. En ny webb byggdes och tydliga konverteringspunkter sattes upp.

Business Reflex kopplade ihop ansökningsformulär med Trello, för att ge bättre översikt över samtliga ansökningar och deras status. Genom triggers gick automatiska mejl gå ut till de ansökande om de gått vidare i processen.

Resultat

  • 171% mer trafik till hemsida (samma period som året innan)
  • 180% mer organisk trafik till hemsida (samma period som året innan)
  • Tydligare process och hantering av ansökningar/kandidater
  • Lägre antal ansökningar, men med avsevärt högre kvalitet

Hur skulle du vilja beskriva resultatet så här långt?

– Själva strukturen för samarbetet stämde väl överens med våra förväntningar. Vi hade däremot inte räknat med det engagemang och den spetskompetens kring processer och flöden som Business Reflex har visat upp. Det är något som vi verkligen värderar högt.

– Att bygga upp en liknande lösning är något vi har pratat om i flera år, men tidigare har vi inte haft förutsättningarna. Nu har vi tillsammans med Business Reflex lyckats ta fram en process som gör det möjligt att mäta och automatisera stora delar av vår rekrytering, säger Ali och framhäver även skalbarheten som en nyckelfaktor i företagets fortsatta tillväxtresa.

Vad har ni för planer härnäst?

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet, men med ett tydligare fokus på försäljning gentemot befintliga och nya kunder. Målet är att även här bygga upp tydligare flöden och öppna upp för ett mer datadrivet arbetssätt.

anders hermansson

Vill du veta mer om hur vi skulle kunna hjälpa dig?

Boka ett kort möte med Anders direkt!