Hubspot

HubSpot vs Salesforce – Vilket verktyg är bäst?

Anders Hermansson

Publicerad 17 August 2023

Anders Hermansson

Publicerad 17 August 2023

Hubspot vs Salesforce

I dagens digitala värld är det viktigt för företag att använda effektiva verktyg för att automatisera sina marknadsförings- och försäljningsprocesser. Två av de mest populära CRM-verktygen på marknaden är HubSpot och Salesforce. Båda erbjuder en rad funktioner och fördelar, men vilket verktyg är bäst för ditt företag? Hubspot vs Salesforce – låt oss ta en närmare titt på båda alternativen.

HubSpot: En komplett lösning för inbound marketing

HubSpot är känt för sin starka inriktning på inbound marketing. Verktyget erbjuder en rad funktioner som hjälper företag att attrahera, engagera och behålla sina kunder. Med HubSpot kan du skapa och hantera dina webbsidor, blogginlägg, e-postkampanjer och sociala medier på ett och samma ställe. Dessutom erbjuder verktyget enkla och intuitiva rapporter som hjälper dig att mäta och analysera din marknadsföringsprestation.

En annan fördel med HubSpot är dess användarvänlighet och omfattande funktionalitet för både marknadsföring och försäljning. Även om du inte har någon teknisk bakgrund kan du enkelt komma igång och använda verktyget. En av de största fördelarna med HubSpot är dess allt-i-ett-plattform, vilket innebär att du kan hantera dina marknadsförings- och försäljningsaktiviteter samt kundservice från en enda plats. Detta sparar tid och minskar behovet av att använda flera olika verktyg.

HubSpot är dess inbyggda automatiseringsfunktioner. Du kan skapa automatiserade e-postkampanjer, schemalägga sociala medieinlägg och spåra och analysera dina leads och kunder. Dessa automatiseringsfunktioner gör det möjligt att effektivisera dina marknadsförings- och försäljningsprocesser och öka din produktivitet.

Mer läsning:

Salesforce: En kraftfull lösning för försäljning och kundhantering

Salesforce är framför allt känt för sin CRM-funktionalitet (Customer Relationship Management). Verktyget hjälper företag att hantera sina kundrelationer, försäljningsprocesser och kundsupport på ett effektivt sätt. Med Salesforce kan du spåra dina leads och kunder, hantera dina försäljningsaktiviteter och skapa anpassade rapporter för att följa upp din försäljningsprestation.

En av fördelarna med Salesforce är dess flexibilitet och skalbarhet. Verktyget kan anpassas efter ditt företags specifika behov och kan växa i takt med din verksamhet. Dessutom erbjuder Salesforce en mängd integrationer med andra verktyg och system, vilket gör det till en kraftfull lösning för företag som vill skapa en sömlös arbetsmiljö.

Salesforce erbjuder också en rad olika tillägg och tillval som kan förbättra din försäljnings- och marknadsföringsstrategi. Du kan till exempel lägga till e-postmarknadsföring, sociala medier-hantering och kundsupportfunktioner för att skapa en heltäckande lösning för ditt företag.

Prissättning

När det gäller prissättning erbjuder HubSpot olika planer för att passa olika företagsstorlekar och budgetar. De erbjuder en gratis CRM med begränsade funktioner samt betalda planer med ytterligare funktioner och support. Salesforce är däremot känt för sin högre prissättning, vilket gör det mer lämpligt för större företag med mer omfattande behov och budgetar. Det är viktigt att notera att både HubSpot och Salesforce erbjuder kostnadsfria provperioder, så att du kan testa verktygen innan du fattar ett beslut. Läs mer om HubSpots prissättning här.

Integrationsmöjligheter

Både HubSpot och Salesforce erbjuder integrationsmöjligheter med andra populära verktyg, vilket gör det möjligt för företag att koppla samman sin CRM med andra viktiga plattformar. Salesforce har dock en större ekosystem och en mer omfattande lista över integrationer, vilket gör det till ett bättre val för företag som är starkt beroende av tredjepartsapplikationer och verktyg. Du kan integrera HubSpot med andra populära plattformar som Gmail, Outlook och LinkedIn för att få en sömlös upplevelse. Du kan även integrera HubSpot med din befintliga webbplats för att spåra och analysera besökare och konverteringar. Denna flexibilitet gör det enkelt att anpassa HubSpot efter ditt företags behov och mål.

Kundsupport och utbildning

HubSpot är välkänt för sin exceptionella kundsupport och omfattande utbildningsresurser. De erbjuder en stor kunskapsbas, onlinekurser och en stödjande gemenskap för att hjälpa användare att få ut mesta möjliga av plattformen. Salesforce erbjuder också kundsupport, men deras resurser är inte lika omfattande som HubSpots.

Så vilket verktyg är bäst för ditt företag?

Det beror på dina specifika behov och mål. Om du fokuserar på inbound marketing och vill ha en komplett lösning för att automatisera dina marknadsföringsprocesser kan HubSpot vara det bästa alternativet för dig. Här kan du läsa mer om Hubspot och inbound marketing. Å andra sidan, om du behöver en kraftfull CRM-lösning och vill ha möjlighet att anpassa och skalera verktyget efter dina behov, kan Salesforce vara det rätta valet. Ta dig tid att utforska båda alternativen och se vilket verktyg som passar bäst för ditt företag.

Slutsats

Både HubSpot och Salesforce är kraftfulla verktyg som kan hjälpa ditt företag att automatisera och effektivisera dina marknadsförings- och försäljningsprocesser. Valet mellan de två beror på dina specifika behov och mål. Ta dig tid att undersöka och prova båda alternativen för att se vilket verktyg som passar bäst för ditt företag. Oavsett vilket verktyg du väljer kan du vara säker på att du kommer att få en effektiv lösning för att driva ditt företag framåt.

Hör av dig till oss så kan vi hjälpa dig välja rätt.

En byrå
att växa med.

Från mindre marknadsinsatser till en fullskalig marknadsavdelning. Våra paket täcker de behov du har för din digitala marknadsföring.

Ring: 08-703 25 40
eller läs mer om våra:

Dela den här artikeln

Inlägg i samma kategori

 • Tänk på detta när du ska investera i ett CRM-system

  Hubspot

  Tänk på detta när du ska investera i ett CRM-system

  Tänk på detta när du ska investera i ett CRM-system

 • Digital Marknadsföring, Hubspot

  Stärk varumärket med HubSpot AI Power Tools

  Stärk varumärket med HubSpot AI Power Tools

Låt oss hitta bästa lösningen för dig.

Boka ett kort möte med en av våra marknadsexperter.