Digital Marknadsföring

Digital Marknadsföringsbyrå för B2B

Anders Hermansson

Publicerad 2 May 2023

Anders Hermansson

Publicerad 2 May 2023

Digital marknadsföringsbyrå

Vi har skrivit en bloggpost till dig som vill veta mer om vad en digital marknadsföringsbyrå är och vad den gör. Vi har försökt svara på alla de vanliga frågorna så att du ska få koll.

Om du redan vet allt detta och vill se vad Business Reflex gör kan du klicka här.

En digital marknadsföringsbyrå är specialiserar på att hjälpa B2B-företag att växa online genom att erbjuda skräddarsydda lösningar inom digital marknadsföring och strategi. Med expertis inom marknadsstrategi, sökmotoroptimering (SEO), sökordsannonsering (SEM), sociala medier, webbanalys och annonsering, får man en partner för att nå framgång på internet.

Vad gör en digital marknadsföringsbyrå?

Här beskriver vi vad en fullservicebyrå bör erbjuda. Det är inte säkert att alla digitala marknadsföringsbyråer erbjuder allt. Men generella regeln är, ju mer dess bättre.

 

Digital marknadsföringsbyrå verktyg

Sökmotoroptimering (SEO)

En digital marknadsföringsbyrå fokuserar på att optimera din webbplats för att uppnå högre rankingar på Google och andra sökmotorer. Genom att använda de senaste teknikerna inom sökordsanalys, on-page optimering och kvalitativt innehåll, attraherar din webbplats rätt företagskunder och ökar din konverteringsgrad.

Lokal SEO

För att stärka din närvaro på den lokala marknaden så behöver byrån erbjuda lokala SEO-tjänster som förbättrar din synlighet för geografiskt relevanta sökningar. Man optimerar ditt företags Google My Business-profil och säkerställer att du syns på rätt plats för potentiella B2B-kunder i ditt närområde.

Sökordsannonsering (SEM)

En digitala marknadsföringsbyrå är experter på att skapa och optimera sökordsannonsering på plattformar som Google Ads och Microsoft Advertising. Man ser till att din annonsering når rätt företagsmålgrupp och ger bästa möjliga avkastning på din investering.

Remarketing

Genom att använda remarketing kan man rikta annonser till personer som tidigare har besökt din webbplats, vilket ökar chansen för återkommande besök och konverteringar. Man skapar anpassade remarketinglistor och ser till att din annonsering är relevant och engagerande för era kunder.

Sociala Medier

Som en fullservice digital marknadsföringsbyrå erbjuder man även tjänster inom sociala medier, för att hjälpa dig att skapa och underhålla en stark närvaro på plattformar som LinkedIn, TwitterFacebook och Instagram. Du får hjälp att nå din företagsmålgrupp genom att skapa engagerande innehåll och anpassade annonser som passar B2B-marknaden.

Webbanalys

För att säkerställa att din digitala marknadsföring ger resultat, erbjuder byrån webbanalys som hjälper dig att förstå hur företagsbesökare interagerar med din webbplats och vilka åtgärder som behövs för att förbättra prestanda. Vi använder bl.a. verktyg som Google Analytics och Hotjar för att samla in och analysera data, och presentera insikter som hjälper dig att fatta välgrundade beslut.

Marknadsstrategi för B2B-företag

För att lyckas i den digitala världen är det viktigt att ha en välplanerad och genomtänkt marknadsstrategi. Den digitala marknadsföringsbyrån erbjuder skräddarsydda marknadsstrategitjänster för B2B-företag. Man analyserar din målgrupp, konkurrenter och din nuvarande marknadsföring för att skapa en effektiv strategi för att uppnå dina affärsmål.

Innehållsmarknadsföring

Kvalitativt innehåll är nyckeln till att attrahera och engagera företagskunder. Därför ska byrån erbjuda innehållsmarknadsföring som en del av din marknadsstrategi. Man skapar värdefullt och relevant innehåll som hjälper dig att bygga varumärkesauktoritet och skapa långvariga relationer med dina kunder.

E-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring är fortfarande en effektiv kanal för att nå och engagera B2B-kunder. Byrån hjälper dig att bygga och underhålla en e-postlista, skapa personliga e-postkampanjer och automatisera uppföljningsprocessen för att maximera din ROI.

digital marknadsföringsbyrå stockholm

Vilka är fördelarna med en fullservice digital marknadsföringsbyrå?

 • Enkelhet: Du kan fokusera på sin kärnverksamhet medan byrån hanterar alla aspekter av den digitala marknadsföringen.
 • Expertis: Byrån har expertkunskaper inom olika digitala marknadsföringsdiscipliner och kan erbjuda bästa praxis och innovativa lösningar för att nå klientens mål.
 • Kostnadseffektivitet: En fullservicebyrå kan ofta erbjuda kostnadseffektiva lösningar genom att samordna och optimera alla marknadsföringsinsatser, vilket ger bättre avkastning på investeringen.
 • Mätbara resultat: En digital marknadsföringsbyrå använder webbanalys och rapportering för att spåra och mäta resultatet av marknadsföringskampanjer, vilket ger insikter och möjligheter att justera och förbättra strategin över tid.
 • Skalbarhet: En fullservicebyrå kan anpassa sina tjänster efter dina behov och resurser, vilket gör det möjligt för företaget att växa och utvecklas utan att behöva oroa sig för att bygga och underhålla en intern marknadsföringsavdelning.
 • Integration: Genom att arbeta med en fullservicebyrå kan du se till att alla digitala marknadsföringskanaler är samordnade och integrerade för att skapa en enhetlig och kraftfull kommunikation gentemot målgruppen.

Att anlita en B2B digital marknadsföringsbyrå kan vara avgörande för att lyckas i den konkurrensutsatta digitala världen. Med en omfattande uppsättning tjänster och expertkunskaper kan en fullservicebyrå erbjuda företag den hjälp du behöver för att nå sina affärsmål och skapa långvariga relationer med sina kunder.

Hur väljer jag rätt digitala marknadsföringsbyrå för mitt företag?

När du väljer en digital marknadsföringsbyrå är det viktigt att bedöma deras erfarenhet, expertis inom din bransch, arbetsprov, kundreferenser och kommunikationsförmåga. Det är också viktigt att förstå hur byrån arbetar med att anpassa sina tjänster efter dina specifika behov och mål.

Vi har skrivit en separat blogg som ska hjälpa dig att just välja rätt byrå.

Välja digitalbyrå

 

Vad kostar det att anlita en fullservice digital marknadsföringsbyrå?

Kostnaden för att anlita en fullservice digital marknadsföringsbyrå kan variera beroende på omfattningen av de tjänster som krävs och byråns prisstruktur. Det är vanligt att byråer erbjuder paketlösningar eller individuellt prissatta tjänster. Be om en offert för att få en uppfattning om vad det kan kosta att anlita byrån för dina specifika behov.

För att din marknadsföring ska ge effekt ska budheten också stå i proportion till din omsättning och dina tillväxtmål. Du bör lägga mellan 5 och 10% av din omsättning på marknadsföring. Om du planerar för en riktigt stark tillväxt bör du lägga mellan 5 och 10% av din tänkte omsättning om 12 månader. Du behöver alltså inverstera i förtid.

Det går självklart att lägga mindre men konkurrensen om uppmärksamhet är hård.

Be om en offert från oss!

 

Hur mäter jag resultatet av mina digitala marknadsföringsinsatser?

En digital marknadsföringsbyrå bör erbjuda webbanalys och rapportering för att hjälpa dig att mäta resultatet av dina marknadsföringsinsatser. Vanliga mätvärden inkluderar organisk trafik, konverteringsgrad, genomsnittlig orderstorlek, kostnad per klick (CPC), kostnad per lead (CPL) och avkastning på investeringen (ROI). Byrån bör arbeta med dig för att identifiera och spåra de mätvärden som är mest relevanta för dina affärsmål.

Ett effektiv sätt att få kontroll på hela processen för kundanskaffning är att på övergripande nivå mäta följande KPIer:

Område

 • Kvantitets-KPI
 • Kvalitets-KPI

Varumärkeskännedom

 • Direkttrafik och “brand search”-trafik till siten
 • Bouncerate på den trafiken
 • Cost per session (varumärkesannonsering t ex)

Leadsgenerering

 • Antal skapade Leads
 • Cost per lead
 • Konverteringsgrad till SQL

Säljeffektivitet

 • Orderingång
 • Medelstorlek på affär
 • Win rate
 • Kundlojalitet

Churn

 • NPS (Eventdriven timing, t ex 30 dagar efter onboarding, och kanske inte årligen efter det)
 • Utilization (en mätning av om kundens lösning används av deras kund)

digital marknadsforingsbyrå fullservice byrå

Kan en digital marknadsföringsbyrå hjälpa mig med min B2B-säljprocess?

Ja, en digital marknadsföringsbyrå kan hjälpa dig att förbättra din B2B-säljprocess genom att öka din digitala synlighet, generera högkvalitativa leads och skapa engagerande innehåll som attraherar och konverterar potentiella kunder. Genom att integrera marknadsföringsinsatserna med dina säljprocesser kan byrån hjälpa dig att skapa en effektiv och skalbar strategi för att driva försäljningstillväxt.

Det är viktigt att byrån arbetar när säljarna och har mål som går i samma riktning som säljmålen. I slutet handlar det ju om att genererar försäljning oavsett om man säljare eller marknadsförare.

Hur anpassar en digital marknadsföringsbyrå sina tjänster efter mitt företags specifika behov och mål?

En bra digital marknadsföringsbyrå bör börja med att förstå ditt företags unika behov, mål och utmaningar. Genom att göra en grundlig analys av din målgrupp, konkurrenter och nuvarande marknadsföringsinsatser kan byrån skräddarsy en strategi och välja de mest effektiva taktikerna för att uppnå dina affärsmål. En kontinuerlig dialog och samarbete mellan ditt företag och byrån är också avgörande för att säkerställa att strategin förblir relevant och anpassas efter förändringar i marknaden eller dina affärsbehov.

Hur lång tid tar det att se resultat från digitala marknadsföringsinsatser?

Tiden det tar att se resultat från digitala marknadsföringsinsatser kan variera beroende på vilka metoder och taktiker som används, samt de specifika målen för dina kampanjer. Vissa taktiker, som betald annonsering, kan ge snabba resultat, medan andra metoder, som SEO, kan ta längre tid att visa mätbara förbättringar. Det är viktigt att ha realistiska förväntningar och vara tålmodig, eftersom framgångsrik digital marknadsföring ofta innebär långsiktiga investeringar och kontinuerliga justeringar för att maximera resultatet.

Hur kan en digital marknadsföringsbyrå jobba ihop med min egen marknadspersonal?

Byrån ska vara flexibel och komplettera din personal om du har egna resurser inom marknad. Tänk på att byrån kan hjälpa till både strategiskt och operationellt.

Det är inte nödvändigtvis så att dina interna resurser måste hålla i strategin bara för att dem jobbar på ditt företag. Du kan t.ex. ha en duktig marknadskoordinator som är intern projektledare hos er, men hen kanske inte har den strategisk höjden. Då kan byrån göra det jobbet. Och så gör byrån och din personal det operativa arbetet ihop.

Om du vill veta mer om vad Busness Reflex erbjuder kan du titta på våra tjänstesidor eller boka ett möte med oss.

Mer effekt av investeringar i sälj och marknad

Så får du maximal effekt av dina investeringar i sälj och marknad.

ON-DEMAND WEBINAR

Fyll i formuläret för att titta eller läs mer om webinaret här

Dela den här artikeln

Inlägg i samma kategori

 • e-postmarknadsföring

  Digital Marknadsföring

  E-postmarknadsföring – Skräddarsydda kampanjer för starkare kunderelationer

  E-postmarknadsföring – Skräddarsydda kampanjer för starkare kunderelationer

 • 5 tips för effektiv email-marknadsföring med AI

  Digital Marknadsföring

  5 tips för effektiv email-marknadsföring med AI

  5 tips för effektiv email-marknadsföring med AI

Vill du skapa digital tillväxt med effektiv försäljning?

Vår passion är att hjälpa B2B-företag växa med rätt affärer. Kontakta oss så går vi igenom hur er transformationsresa kan se ut – helt kostnadsfritt!